Південноафриканські експерти прогнозують, що в поточному сезоні виробництво родзинок в ПАР досягне 50 тис. тонн, що на 35% більше, ніж сезоном раніше.
Причиною зростання виробництва родзинок в ПАР місцеві аналітики називають не тільки збільшення попиту на дану продукцію, а й сприятливі погодні умови для отримання хорошого врожаю винограду.
«Цього сезону ми отримали хороший урожай винограду, - кажуть південноафриканські виноградарі, - а погодні умови були оптимальними для сушіння винограду без кісточок».
Зазначимо, що, за підрахунками аналітиків міністерства сільського господарства США (USDA), урожай винограду в ПАР у сезоні-2012/13 склав 275 тис. тонн, при цьому виробництво родзинок досягло 37 тис. тонн. Експорт родзинок з ПАР в даному сезоні склав 24, 8 тис. тонн. Основними ринками збуту цієї продукції виступали Канада, Алжир, Нідерланди, Німеччина та Франція.
Джерело: Фітомаг